Schapen hoeden

Schapen hoeden in Amsterdam

De teambuilding activiteit in de omgeving van Amsterdam bij uitstek: schapen hoeden. Drijf een kudde eigenwijze schapen in het zelfgemaakte hok. Uiteraard met respect voor de dieren. Ideaal als ondersteuning bij een teambuilding sessie met gegarandeerd hilarische momenten. Als er één iemand verzaakt gaat het niet lukken. Het team kan zoveel aanwijzingen en feedback krijgen als wenselijk is. Wie is uiteindelijk de echte schapen fluisteraar en wie is de zwakste schakel?

Afhankelijk van de grootte van de groep kan een competitie element ingevoerd worden. Welk team krijgt de kudde het snelste in het hok? Deze activiteit is mogelijk voor 8 tot 18 personen tegelijkertijd. In combinatie met andere activiteiten is dit onderdeel voor grotere groepen te doen in verschillende rondes.

Een ervaren schapen herder geeft steeds meer aanwijzingen totdat het kwartje valt om het eindresultaat te kunnen behalen en om de veiligheid van de schapen te waarborgen. Het welzijn van de dieren staat ten alle tijden boven het plezier van de mensen.

Sinds vorig jaar gebruiken we Zwartbles schapen voor het schapen hoeden op ons weiland langs de Amstel in Amsterdam. Energieke en tegelijk heel sensitieve dieren. Ideaal voor deze tak van sport. Deze kudde maken de workshop tot een gegarandeerd succes en geven de deelnemers inzicht in het functioneren van de groep.

Schapen drijven is geen exacte wetenschap, maar een constant veranderend proces.  Is het te moeilijk dan krijgt de groep meer uitleg van een ervaren herder om de schapen op een verantwoorde manier in het hok te krijgen. Is de groep heel goed op elkaar ingespeeld en zijn de schapen in een goede bui. Dan maken we het wat moeilijker. Wat dacht je schapen hoeden 2.0. Slalom, spitsing van de kudde of zou het ook geblindeerd lukken bij de super op elkaar ingespeelde teams?

Het schapen drijven is ook te combineren met onze andere buitensport activiteiten pizzabakken of barbecue voor een bedrijfsuitje, vrijgezellendag of teambuilding sessie. De workshop schapenhoeden is mogelijk van 1 mei tot 1 november. In de wintermaanden hebben de schapen en het weiland een welverdiende rustperiode en worden de lammetjes geboren.


schapen hoeden
schapen hoeden Amsterdam


 

 

 

 

 

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaapherder