Schapen hoeden

Schapen hoeden

Schapen hoeden in Amsterdam

De teambuilding activiteit in de omgeving van Amsterdam bij uitstek: schapen hoeden. Drijf een kudde eigenwijze schapen in het zelfgemaakte hok. Uiteraard met respect voor de dieren. Schapen drijven is ideaal als ondersteuning bij een teambuilding sessie met gegarandeerd hilarische momenten.

Schapen hoeden voor Teambuilding

Bij schapen hoeden heb je elkaar nodig. Als er één iemand verzaakt gaat het niet lukken. Tijdens en na de activiteit krijgt de groep een korte en bondige feedback over het functioneren. 

Wie is uiteindelijk de echte schapen fluisteraar en wie is de zwakste schakel?

Afhankelijk van de grootte van de groep kan een competitie element ingevoerd worden. Welk team krijgt de kudde het snelste in het hok? Deze activiteit is mogelijk voor 8 tot 18 personen tegelijkertijd. In combinatie met andere activiteiten is dit onderdeel voor grotere groepen te doen in verschillende rondes.

Een ervaren schapen herder geeft steeds meer aanwijzingen totdat het kwartje valt om het eindresultaat te kunnen behalen en om de veiligheid van de schapen te waarborgen. Het welzijn van de dieren staat ten alle tijden boven het plezier van de mensen.

Drentse Heideschaap

Sinds een aantal jaar hebben we een kudde Drentse Heideschapen beschikbaar voor het schapen hoeden op ons weiland langs de Amstel in Amsterdam. Energieke en tegelijk heel sensitieve, vriendelijke dieren. Ideaal voor deze tak van sport. Daarnaast hebben deze schapen ook nog eens een prachtig uiterlijk en een hoge aaibaarheidsfactor. Deze kudde maken de workshop tot een gegarandeerd succes en geven de deelnemers inzicht in het functioneren van de groep.

Schapen drijven is geen exacte wetenschap, maar een constant veranderend proces.  Is het te moeilijk dan krijgt de groep meer uitleg van een ervaren herder om de schapen op een verantwoorde manier in het hok te krijgen. Is de groep heel goed op elkaar ingespeeld en zijn de schapen in een goede bui. Dan maken we het gewoon wat moeilijker.

Team evenement

Het schapen drijven is alleen te combineren met onze andere buitensport activiteiten voor een bedrijfsuitje, vrijgezellendag of teambuilding sessie. De workshop schapenhoeden is mogelijk van 1 april tot 1 november. In de wintermaanden hebben de schapen en het weiland een welverdiende rustperiode en worden de lammetjes geboren.


schapen hoeden
Schapen drijvenschapen hoeden Amsterdam


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amstelsport

Voor een workshop schapenhoeden in Drenthe klik hier. www.go-wild.eu

http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaapherder