Nieuws

CO2 neutraal in 2020.

Amstelsport is CO2 neutraal. We streven naar een maximale beleving op zo’n klein mogelijke footprint.

We hebben het geprobeerd, maar elektrisch vervoer bleek in de praktijk helaas nog niet haalbaar gezien het grote volume dat soms vervoerd moet worden. Daarom rijden we sinds vorig jaar op Blauwe Diesel.  Dit is een CO2 vrije en stikstof arme brandstof uit de voedsel industrie en dus geen fossiele brandstof. Na elektrisch rijden op groene stroom is dit volgens onderzoek de meest verantwoorde manier van transport.

Lammetjes geboren

Eind maart 2019 zijn er 7 nieuwe lammetjes geboren die de kudde komen versterken. Moeders en kinderen maken het goed. vanaf 1 mei zijn ze inzetbaar voor het schapen hoeden langs de Amstel.

Pizza ovens

Wegens het overweldigende succes van de afgelopen 2 jaar hebben we voor volgend jaar 2 Italiaanse pizza ovens in de Verborgen Tuin. Zodat we met maximaal 60 personen tegelijk pizza kunnen bereiden.

Rubber kaplaarzen

Aangezien niet altijd iedere deelnemer even goed is voorbereid op een activiteit in een weiland, hebben we voor  volgend jaat 20 paar rubberen kaplaarzen beschikbaar gesteld. Dit ter aanvulling op de 30 regen poncho’s voor het geval mensen vergeten een regenjas mee te nemen.

Meer big SUP’s

Vorig jaar hebben we het aantal big SUP’s uitgebreid van 2 naar 4. In totaal kan er nu door 32 volwassen personen tegelijk een big SUP wedstrijd op de Amstel worden gehouden.

Nieuw in 2017.

Pizza bakken. Bak je eigen pizza in een traditionele Italiaanse houtoven. Speciaal voor groepen van 15 tot 30 personen.

Big SUP

Per 1 april 2015 hebben we een 2e Big SUP voor 8 personen. Vanaf nu kan je dus een sprint wedstrijd doen op de Amstel met 16 vrienden of collega’s. big sup    

100% elektrisch

Sinds 1 januari 2015 zijn we 100% elektrisch. Naast de roeisloepelectric en het Vikingschip die elektrisch vervoerd werden doen we nu alle inkopen en vervoer van materiaal nu met een 100% elektrische bestel auto die wordt opgeladen met groene energie.

Vanaf 1 januari 2015 Archery Tag.

Archery Tag
Archery Tag

Vanaf 1 januari 2015 Archery tag. We zijn een van de eerste bedrijven in Nederland die deze uit Amerika overgewaaide sport aanbieden.

Viking Ships

In the autumn of 2013 Amstelsport started a boyhood dream, to build a traditional Viking ship which we  row and sail on the Amstel river and the IJ. Early 2014 we will start the 2nd ship. Both Viking ships dock in Amsterdam . We are the only place in the Netherlands where you can rent for a business event, parties or efb4b95161

1 mei 2012 Amstelsport heeft zich ingeschreven voor de verkiezing van duurzaamste onderneming van Amsterdam. De genomineerde van Amsterdam Oost worden binnenkort bekend gemaakt.

Voorjaar 2012 Door het mooie voorjaarsweer zijn we in 2012 extra vroeg geopend. Vanaf half maart is de Verborgen Tuin weer Full time geopend om groepen te ontvangen.

Roeiteam Amstelsport roeit grachtenrace. Het wedstrijdteam van Amstelsport heeft op 8 oktober 2011 weer meegedaan aan de sloeproei wedstrijdvan bijna 25 km door de grachten van Amsterdam. Aan deze race doen zo’n 150 sloepen uit heel Nederland mee. Helaas gingen we dit jaar niet voor de prijzen.

We SUPped Venice! In augustus 2011 hebben twee begeleiders van Amstelsport Venetië per SUP bord onveilig gemaakt. Met veel verbaasde blikken en foto’s als gevolg.

19-5-2014 Binnenkort bij Amstelsport Big Sup. Stand Up Paddling op een Mega Sup board voor 6 tot 8 personen. 19-4-2014

De eerste zeil en roeitocht met de Draecker is geslaagd. SWP_6306 5-3-2014 Bouw Vikingschip nadert laatste fase. De bouw van het 1e Vikingschip nadert zijn laatste fase. De drakenkop staat! De roeibanken worden nu in getimmerd. 20140305_141622Volgende week wordt de mast geplaatst en het Vikingzeil op maat gemaakt. 20140228_142659-1 Op vrijdag 14 februari 2014 is Casco Vikingschiphet eerste Vikingschip langs de Amstel gearriveerd vanaf  De Scheepswerf in het hoge noorden . De komende maand wordt het schip door ons verder afgewerkt in de hooischuur van Boer Dick en krijgt het zijn authentieke uiterlijk. Vikingschepen In het najaar van 2013 is Amstelsport begonnen met een jongensdroom; de bouw van een traditioneel Vikingschip waarmee we gaan roeien en zeilen op de Amstel en het IJ. In 2014 starten we met het 2e schip. Beide Vikingschepen krijgen Amsterdam als thuishaven. We worden hiermee de enige plek in Nederland waar je een Vikingschip kan huren voor een evenement of uitje en een echte Viking race kan organiseren. efb4b95161 De nieuwe overkapping is af. Na maanden klussen is de nieuwe overkapping af. Dit gezellige en duurzame bouwwerk is gemaakt van Europees hardhout. Hiermee kunnen we het hele jaar door activiteiten en catering aanbieden mede door de nieuwe houtkachel. afdak

Nieuw in 2013  De activiteit Kruisboogschieten is nieuw in het assortiment. Voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen van het schieten is er een blowgun parcour waar je onder het genot van een drankje elkaar kan aftroeven met een professionele blaaspijp. Voorzieningen In het najaar van 2012 zijn de voorzieningen in de Verborgen Tuin verder uitgebreid. Zo hebben we een vaste gezellige overkapping gebouwd van kastanjehout. De oude basale toilet voorzieningen zijn vervangen door luxe nieuwe ecologische toiletten in een nieuw toilet gebouw. 1 mei 2012 Amstelsport heeft zich ingeschreven voor de verkiezing van duurzaamste onderneming van Amsterdam. De genomineerde van Amsterdam Oost worden binnenkort bekend gemaakt. Voorjaar 2012 Door het mooie voorjaarsweer zijn we in 2012 extra vroeg geopend. Vanaf half maart is de Verborgen Tuin weer Full time geopend om groepen te ontvangen. Roeiteam Amstelsport roeit grachtenrace. Het wedstrijdteam van Amstelsport heeft op 8 oktober 2011 weer meegedaan aan de sloeproei wedstrijdvan bijna 25 km door de grachten van Amsterdam. Aan deze race doen zo’n 150 sloepen uit heel Nederland mee. Helaas gingen we dit jaar niet voor de prijzen. We SUPped Venice! In augustus 2011 hebben twee begeleiders van Amstelsport Venetië per SUP bord onveilig gemaakt. Met veel verbaasde blikken en foto’s als gevolg.

Geef een reactie